Preventivní užívání homeopatik

Proč homeopatikum užívat, když ještě nemám žádné příznaky?

Člověk nežije sám. Sdílíme společné prostředí ať už v měřítku rodin, obcí, států, světadílů, světa.  Na základě proběhlých homeopatických zkušeností z jiných zemí se můžeme poučit a pokusit se ochránit preventivním užíváním homeopatik, nebo při prvních příznacích nákazy.

Jde o to aby stimulace doporučovanými homeopatiky nebyla příliš intenzivní. Aby nevyvolávala příznaky, které patří k obrazu příslušného homeopatika.

Četnost užívání preventivně užívaných homeopatik je dobré přizpůsobit citlivosti každého jednotlivce. Bude to jiné u každé potence homeopatik.

Pro přibližnou orientaci k prevenci nákazy:

  • Potence 5ch – 6c – 9ch první tři až pět dní 1x až 3x denně, později 1x denně, nebo ob den. Po měsíci užívání vysadit.
  • Potence 12c – 15ch – 30ch první tři dny jednou denně, později 1x za tři až 5 dní. Po měsíci užívání vysadit.
  • Potence 200c – první tři dny jednou denně, následně jednou za týden až 14 dní. Po měsíci užívání vysadit.

Po dobu užívání homeopatik, je velká pravděpodobnost, že se organismus přizpůsobí též tvorbou protilátek, pokud se setká s infekcí. Proto by byla zbytečná pokračující dlouhodobá stimulace.  Po stimulaci homeopatiky je potřebné nechat tělo „doladit“ vlastními silami.

Pokud se pohybujete v ohnisku nákazy, je vhodné podřídit výběr homeopatika přesným příznakům nákazy v místě výskytu a též míře strachu z nákazy. Zde budou vhodnější potence 30 – 200 – 1M. Dávkování potencí 200 a 1M by měly být konzultovány průběžně s homeopatem.

Ve vzácných případech se může stát, že preventivně podané homeopatikum natolik osloví individualitu a spustí naprosto přirozenou ozdravnou reakci. Více v článku Principy a pravidla homeopatie.